fbpx

The Copier Guy

3 Perangkap Sewa Mesin Fotostat Murah Yang Perlu Dielakkan

Perangkap Pakej Sewa Mesin Fotostat Yang Murah

Semasa anda mencari pakej sewa mesin fotostat, kadangkala anda akan menemui tawaran yang kelihatan terlalu murah.

Jika anda ditawarkan pakej yang terlalu murah berbanding dengan pembekal lain, pastikan anda menyemak semua catatan halus yang terdapat dalam perjanjian.

Ramai bisnes memilih pembekal yang memberikan pakej sewa bulanan yang murah, tetapi terpaksa mengeluarkan jumlah yang lebih besar kerana perangkap pintar oleh sesetengah pembekal.

Dengan itu, mari kita terokai 3 perangkap yang perlu anda ketahui dan elakkan daripada sebelum memutuskan pembekal mesin fotostat anda.

Baca Juga:-

Mesin Fotostat Diperbaharui (Recond) Tetapi Diiklankan Sebagai Baru

Apa Maksudnya

Sesetengah pembekal mesin fotokopi boleh mengiklankan mesin mereka yang telah dibaik pulih sebagai baharu.

Malangnya, ini bermakna anda membayar harga mesin penyalin serba baharu tetapi sebaliknya mendapat mesin penyalin terpakai.

Mereka juga mungkin menggunakan istilah ‘model baru’, yang memperdayakan anda untuk berfikir ia bermaksud ‘mesin baru’.

Begitulah cara mereka boleh menawarkan anda kadar sewa bulanan yang lebih rendah, serupa atau hanya lebih tinggi sedikit daripada pakej recond lain.

Cara Mengelak

  • Perhatikan perkataan ‘Brand New’ atau ‘Recond/Reconditioned/Refurbished’ dalam sebut harga/perjanjian penyewaan mesin fotostat mereka

  • Anda juga boleh menyemak tarikh pengeluaran mesin fotostat tersebut untuk menentukan sama ada ia masih dalam pengeluaran. Jika tarikhnya lebih daripada 3 tahun, ini adalah tanda yang mesin tersebut adalah recond dan anda perlu dapatkan penjelasan dengan lebih lanjut

Deposit Tinggi Yang Tidak Boleh Dipulangkan

Apa Maksudnya

Menjimatkan wang untuk penyewaan mesin fotostat mungkin kelihatan seperti idea yang baik pada pandangan pertama. Tetapi apabila menyewa mesin fotostat, adalah penting untuk mengetahui kemungkinan deposit tinggi yang tidak boleh dikembalikan serta yuran tersembunyi.

Deposit tidak boleh dikembalikan yang tinggi adalah seperti membeli mesin dan bukannya menyewanya; oleh itu, bayaran sewa mungkin minimum.

Deposit yang tidak boleh dikembalikan dan yuran tersembunyi daripada perjanjian mesin fotokopi murah anda boleh menelan kos yang lebih tinggi dalam jangka masa panjang.

Cara Mengelak

  • Semak semula dan tanya pembekal jika deposit anda boleh dikembalikan

  • Semak harga semasa untuk mesin fotostat yang dicadangkan oleh pembekal

Mesin Fotostat Terpakai vs Mesin Fotostat Diperbaharui

Apa Maksudnya

Sesetengah pembekal mesin fotostat menawarkan model mesin yang diperbaharui pada harga sewa yang jauh lebih rendah daripada pasaran.

Pada hakikatnya, mesin yang ditawarkan mungkin dalam keadaan terpakai dan tidak dibaik pulih dengan secukupnya.

Risiko membeli mesin fotostat terpakai tanpa baik pulih ialah anda tidak akan mengetahui keadaan sebenar mesin tersebut.

Mesin diperbaharui ialah mesin yang telah menjalani proses baik pulih. Ini termasuk proses memperbaharui, membaiki dan menggantikan mana-mana bahagian yang rosak. Namun, proses baik pulih ini mempunyai kos yang agak tinggi.

Mesin terpakai pula tidak menjalani apa-apa proses baik pulih. Ini dapat mengurangkan kos dan membolehkan pembekal menyewakannya pada kadar sewa yang lebih murah.

Mesin fotokopi terpakai ini dianggap sebagai produk berkualiti rendah, memerlukan lebih banyak pembaikan, penyelenggaraan dan penggantian daripada mesin yang diperbaharui.

Cara Mengelak

  • Semak latar belakang pembekal mesin fotostat anda untuk memastikan ia boleh dipercayai

  • Bandingkan harga dan tanya pembekal tersebut mengapa mereka boleh menawarkan harga sewa yang jauh lebih rendah berbanding pesaing mereka

Lindungi Diri Anda Daripada Penjual Yang Tidak Bertanggungjawab

Kita semua suka tawaran yang bagus, tetapi anda mesti tahu apa yang anda perolehi dengan tawaran tersebut.

Ketahui cara melindungi diri anda untuk memastikan anda mendapat apa yang anda bayar, sambil mendapat mesin fotostat dengan prestasi yang anda inginkan.

Dan tentukan sama ada tawaran murah ini patut dipertimbangkan.

The Copier Guy menawarkan pakej sewa mesin fotostat yang kompetitif dan jujur.

Hubungi kami sekarang untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakej kami dan bandingkan dengan pembekal semasa anda.

the copier guythe copier guythe copier guy
Get A Quote